Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Hudskolan med Anne Wetter

Hudskolan med Anne Wetter

Hudskolan med Anne Wetter

Hudskolan är en intervjuserie i 17 delar om huden, kroppens största organ. Serien är inspelad tillsammans med dermatolog Anne Wetter som är grundare till Inskinity och Diagnostiskt Centrum Hud.

HUR ÄR HUDEN UPPBYGGD?

Hudskolan del 1 av 17. I samtal med dermatolog Anne Wetter om huden och dess roll för vår hälsa. Vad har varje hudlager för funktion och hur ska du tänka för att ta hand om din hud på bästa sätt?

HUDENS MELLANLAGER - HUR PÅVERKAR DET?

Hudskolan del 2 av 17. I avsnitt två berättar dermatolog Anne Wetter mer om hudens roll för vår hälsa. Hur är hudens mellanlager uppbyggt och vilka funktioner har det?

VAD ÄR DET SOM GÖR ATT JAG BLIR BRUN?

Hudskolan del 3 av 17. Vad är det som gör att solen blir mörkare av solen? I avsnitt tre pratar vi mer om hudens yttersta lager och pigmentcellen. 

ÄR DET EN SJUKDOM ELLER INTE?

Hudskolan del 4 av 17. Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. Hur vet man om det är en hudsjukdom eller inte och är akne en hudsjukdom?

VARFÖR HUDANALYS?

Hudskolan del 5 av 17. Anne Wetter berättar mer om vikten av att göra en hudanalys för att inte sönderbehandla huden.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED EN INDIVIDUELL HUDVÅRDSRUTIN?

Hudskolan del 6 av 17. Dermatolog Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. I avsnitt 6 pratar vi om hur viktigt det är att ha en hudvårdsrutin som är anpassad efter just din hud. Kan man förstöra huden genom att tvätta för mycket? Hur påverkas huden av att vi åldras?

SKA MAN DRICKA VATTEN FÖR EN BÄTTRE FUKTBALANS I HUDEN?

Hudskolan del 7 av 17. Dermatolog Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. I avsnitt 7 pratar vi om en av de största myterna inom hudvård. Om du dricker mycket vatten får du en bättre fuktbalans i huden? Kan naturliga produkter trigga igång immunförsvaret?

NATURLIGA ELLER SYNTETISKA INGREDIENSER?

Hudskolan del 8 av 17. Dermatolog Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. I avsnitt 8 pratar vi om naturliga vs syntetiska ingredienser. Är det något utav dem som är bättre för huden? Hur ska du tänka som konsument när du handlar hudvård?

VAD HÄNDER NÄR HUDEN ÅLDRAS?

 

Hudskolan del 9 av 17. Dermatolog Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. I avsnitt 9 pratar vi om vad som händer när huden åldras. Hur fungerar anti-ageing produkter egentligen?

COLLAGEN

Hudskolan del 10 av 17. Dermatolog Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. I avsnitt 10 pratar vi om collagen. Vad är collagen och hur fungerar det? Hur tillgodoser jag mig collagen på bästa sätt? Kan du dricka collagen för att få en friskare hud?

MYTER OM HUDEN

Hudskolan del 11 av 17. Dermatolog Anne Wetter berättar mer om huden och dess roll för vår hälsa. I avsnitt 11 pratar vi om myter om huden. Stämmer det att aktiva ingredienser kan komma igenom ner till understa hudlagret? Kan användning av för mycket krämer göra att huden slutar producera det som den själv behöver?

VAD ÄR AKNE?

Hudskolan del 12 av 17. Hur uppstår akne? Är det bara tonåringar som får det och är akne en sjukdom?

MYTER OM AKNE

Hudskolan del 13 av 17. Stämmer det att akne uppstår på grund av dålig hygien? Det och andra myter om akne.

PÅVERKAR VAD VI ÄTER AKNE?

Hudskolan del 14 av 17. Anne Wetter hjälper till att reda ut hur maten vi äter påverkar akne och hur man vet hur just sin egen hud fungerar.

HUR FÅR JAG BUKT MED MIN AKNE?

Hudskolan del 15 av 17. I avsnitt 15 pratar vi om vad du själv kan göra för att få bukt med din akne och hur åldern påverkar hur du ska behandla den.

VAD ÄR PIGMENTERINGAR I HUDEN?

Hudskolan del 16 av 17. I avsnitt 16 pratar vi om hudpigmenteringar. Vad är det egentligen? Hur uppstår de? Finns det något du kan göra för att få bort dina pigmenteringar?

OLIKA TYPER AV PIGMENTFÖRÄNDRINGAR

Hudskolan del 17 av 17. I avsnitt 17 pratar vi om olika typer av pigmentförändringar. Vad finns det för olika typer? Behövs det olika behandlingar för olika pigmenteringar? Vad kan dessa triggas av?