Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

PRESSMEDDELANDE - 2021-09-21

PRESSMEDDELANDE - 2021-09-21

Friska fötter mot SM-guld – nytt samarbete mellan DIF och BIOpH+ 

Djurgårdens IF Fotboll och BIOpH+ Ianserar ett nytt samarbete i samband med morgondagens allsvenska match när DIF möter Degerfors. Förhoppningen är att BIOpH+ medicintekniska produkter ska bidra till bättre fothälsa för lagets spelare och därmed stärka chanserna för SM-guld.

Med samarbetet vill det svenska medtechföretaget även höja medvetenheten hos allmänheten om vikten av att ta hand om fötterna. Många typer av skador och smärtor i knä, höfter och rygg har sin grund i problem med fötterna. Även relativt små problem med fötterna, som förhårdnader eller sprickor, påverkar hela kroppen. En god fothälsa är naturligtvis helt avgörande för fotbollsspelare och samarbetet innebär att spelarna i damernas och herrarnas A-lag får tillgång till produkterna från BIOpH+.

Vi är oerhört stolta över att få bidra till friska fötter för Djurgårdens spelare. Vi hoppas att samarbetet med DIF också kan leda till bättre fothälsa för fler idrottare och motionärer, säger Petra von Rohr, VD på Biocool som utvecklar och tillverkar de medicintekniska produkterna.

En nyligen genomförd klinisk studie av BIOpH+ visade högsignifikanta resultat för det som kallas Athlete’s foot, vilket innefattar fotsvamp, förhårdnader, sprickor, torra fötter och dålig lukt. Redan efter en veckas behandling med det medicintekniska fotbadet påvisades en avsevärt förbättrad livskvalitet för personer med problemfötter.

Det är inte ovanligt att relativt små problem med fötterna resulterar i problem och skador i andra delar av kroppen. Fötterna är våra spelares viktigaste verktyg så det gäller att ta hand om dem. Vår förhoppning är att samarbetet med BIOpH+ ska bidra till en förbättrad fothälsa hos våra spelare, såväl ungdomsspelare som elitspelare, säger Daniel Malmgren, Djurgårdens IF Fotboll.

Fötterna är våra spelares viktigaste verktyg och inte sällan resulterar relativt små problem med fötterna i skador och smärtor i andra delar av kroppen. Det gäller att ta hand om sina fötter och vår förhoppning är att samarbetet med BIOpH+ ska bidra till en förbättrad fothälsa hos våra spelare säger Daniel Malmgren, Djurgårdens IF Fotboll.

Om BIOpH+

BIOpH+ erbjuder medicintekniska produkter för hälsosam hud. Produkterna ger huden, som är kroppens största organ och första försvarslinje mot infektioner, de bästa förutsättningar att läka och reparera sig själv. Alla produkter är bevisat effektiva, samtidigt som de är skonsamma mot såväl människa som miljö. En framgångsrik klinisk studie är nyligen genomförd på fotsvamp, sprickor, förhårdnader och torra fötter. En klinisk studie på symptomen av psoriasis pågår. De medicintekniska produkterna kompletteras av ett antal produkter inom hudvård.

Företaget Biocool

BIOpH+ produkter utvecklas och tillverkas i Sverige av bolaget Biocool som grundades i Skellefteå år 2012. Arvet från norra Sverige präglar bolaget där enkelhet och renhet är de ledande principerna i allt som görs. Företaget brinner för att bidra till samhällets strävan att minska användningen av antibiotika och skadliga kemikalier. Biocools kvalitetssystem är certifierat enligt ISO 13485 och är ett stabilt bolag med kreditbetyg AA (Bisnode). 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Petra von Rohr, BIOpH+

Telefon: 0734-39 06 54

E-post: petra.vonrohr@biocool.se

 

Daniel Malmgren, Djurgårdens IF Fotboll

Telefon: 0725-54 64 80

E-post: daniel.malmgren@dif.se