Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

PRESSMEDDELANDE - 2022-10-10

PRESSMEDDELANDE - 2022-10-10

Svensk patenterad innovation revolutionerar hudvården för aknebenägen hud

Svenska medicinteknikbolaget Biocool har utvecklat ett helt nytt sätt att vårda aknebenägen hud. BIOpH Acne prone verkar genom att ta bort det som inte ska vara på huden och ge den bästa förutsättningar att reparera sig själv. Genomförda studier på över hundra personer visar mycket goda resultat. Behandlingen baseras på svensk forskning och utveckling och är ett granulat som aktiveras när det blandas med vatten. BIOpH Acne prone bygger på samma princip som Biocools medicintekniska produkter som behandlar andra hudåkommor, såsom psoriasis och athlete’s foot.

Huden är kroppens största organ och vår viktigaste försvarslinje mot infektioner. De flesta drabbas någon gång av akne. För många försämrar det livskvaliteten. BIOpH Acne prone är en svenskproducerad produkt som aktiveras i vatten. Den aktiva lösningen baddas på huden för effektiv och skonsam djuprengöring och exfoliering vilket ger huden bästa förutsättningar att reparera sig själv. Vid behandlingen avlägsnas även döda hudceller och huden får lyster.

Akne innebär inte bara fysiska besvär, utan påverkar även det psykiska måendet och det sociala livet för många. Vi brinner för att så många som möjligt ska få hjälp av BIOpH Acne prone och vi planerar även att ta vår svenska patenterade innovation ut i världen, säger Petra von Rohr, VD för Biocool som ligger bakom innovationen.

Akne är ett vanligt problem och flickor får ofta akne tidigare än pojkar eftersom de kommer i puberteten vid lägre ålder. En del har mycket besvärlig akne och många kvinnor kan fortsätta att få akne före och under mens långt upp i vuxen ålder.

Som hudläkare möter jag många patienter med akne. Jag ser BIOpH Acne prone som ett självklart första steg i behandlingen. För många kan den innebära att de slipper antibiotika och andra starka läkemedel som alltid medför risk för biverkningar. Produkten är bevisat effektiv samtidigt som den är skonsam mot huden, säger Anne Wetter dermatolog på Inskinity, och hudläkare med över 20 års erfarenhet av dermatologiska behandlingar.

Produkten kommer under hösten att finnas på bland annat Skincity, MEDS och redan nu säljs den på www.bioph.com.

 

Rekommenderat pris i butik:

BIOpH Acne prone cleanser 230 kr

BIOpH Acne prone treatment 450 kr

BIOpH Acne prone moisturizer 370 kr

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Biocool AB

Telefon: 08-121 511 30

E-post: kontakt@biophplus.com

 

 

BIOpH 

Medicintekniska produkter och hudvård för skadad hud. Ger huden, kroppens största organ och första försvarslinje mot infektioner, bästa förutsättningar att reparera sig själv. Alla produkter är bevisat effektiva, samtidigt som de är skonsamma mot såväl människa som miljö.  En framgångsrik klinisk studie är genomförd på athlete’s foot, dvs fotsvamp, sprickor, förhårdnader och torra fötter. Effektstudier på hundratals personer visar goda resultat för aknebenägen hud. En klinisk studie på symptomen av psoriasis har nyligen genomförts.

Företaget Biocool

Biocool utvecklar och tillverkar produkter för skadad hud under varumärket BIOpH samt klorfria vattenreningsprodukter under varumärket Biocool.  Biocool grundades i Skellefteå år 2012 och arvet från norra Sverige präglar bolaget där enkelhet och renhet är de ledande principerna i allt som görs. Vi brinner för att bidra till samhällets strävan för att minska användningen av antibiotika, klor och skadliga kemikalier. Biocools kvalitetssystem är certifierat enligt ISO 13485 samtidigt som vi är ett sunt och stabilt bolag med kreditbetyg AA (Bisnode).