Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

PRESSMEDDELANDE -2022-10-18

PRESSMEDDELANDE -2022-10-18

Svensk innovation bakom ny medicinsk behandling av psoriasis

Efter en nyligen genomförd klinisk studie lanseras nu BIOpH Psoriasis medical bath för personer med plackpsoriasis. Studien som gjordes på forskningsenheten vid Universitetssjukhuset i Örebro påvisade minskning av placken både avseende yta och höjd. BIOpH har en avfjällande effekt och är bevisat säker att använda. Det är en medicinteknisk behandling baserad på en svensk patenterad innovation för skadad hud.

Vår förhoppning är att alla som lider av plackpsoriasis ska få möjlighet att testa BIOpH, och därmed kunna minska användningen av de starka läkemedel som vanligtvis används mot psoriasis och som ofta medför biverkningar, säger Petra von Rohr, vd för Biocool som ligger bakom den innovativa behandlingen. 

Den nyligen genomförda kliniska studien av BIOpH Psoriasis medical bath visade att plack hos patienter med plackpsoriasis minskade både avseende yta och höjd. Studien bevisade att produkten har en avfjällande effekt samt att den är säker att använda.

Psoriasis är en vanlig folksjukdom och många är odiagnostiserade. Den går inte att bota, men det går att reducera symtomen. Eftersom vår studie visade att produkten inte medför negativa sidoeffekter, hoppas vi att även de som misstänker att de lider av psoriasis kan gå till apoteket och testa produkten hemma. Vi ser att den i framtiden kan bli en viktig hörnsten vid behandling av plackpsoriasis, säger Petra von Rohr.

Grundprincipen för BIOpHs patenterade innovation bygger på att skapa en miljö på huden som ger bästa förutsättningar för huden att reparera sig själv. Produkten aktiveras i vatten och när den appliceras på placken uppstår en mekanisk effekt som verkar avfjällande.

BIOpH Psoriasis medical bath är utvecklat och tillverkat i Sverige. Produkten är ren och enkel utan onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. Som ett komplement till den avfjällande behandlingen lanserar inom kort även en mjukgörande hudkräm för patienter mede plackpsoriasis. 

BIOpH Psoriasis medical bath kommer att finnas receptfritt och säljs på www.bioph.com, på apotek samt hos Skincity. Behandlingen är anpassad för att användas både i hemmiljö och på klinik.

Psoriasis är en ärftlig kronisk sjukdom. Man räknar med att 250–300 000 personer i Sverige lider av psoriasis, vilket gör den till en av våra vanligaste folksjukdomar. Psoriasis går inte att bota, men symtomen kan reduceras avsevärt. Den vanligaste formen av psoriasis är plackpsoriasis. För att lindra symtomen hos dessa personer vill man uppnå en avfjällande och en mjukgörande effekt.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Biocool AB

Telefon: 08-121 511 30

E-post: kontakt@biophplus.com

 

BIOpH 

Medicintekniska produkter och hudvård för skadad hud. Ger huden, kroppens största organ och första försvarslinje mot infektioner, bästa förutsättningar att reparera sig själv. Alla produkter är bevisat effektiva, samtidigt som de är skonsamma mot såväl människa som miljö. En framgångsrik klinisk studie är genomförd på athlete’s foot, dvs fotsvamp, sprickor, förhårdnader och torra fötter. Effektstudier på hundratals personer visar goda resultat för aknebenägen hud. En klinisk studie på symptomen av psoriasis avslutades nyligen.

 

Företaget Biocool

Biocool utvecklar och tillverkar produkter för skadad hud under varumärket BIOpH samt klorfria vattenreningsprodukter under varumärket Biocool.  Biocool grundades i Skellefteå år 2012 och arvet från norra Sverige präglar bolaget där enkelhet och renhet är de ledande principerna i allt som görs. Vi brinner för att bidra till samhällets strävan för att minska användningen av antibiotika, klor och skadliga kemikalier. Biocools kvalitetssystem är certifierat enligt ISO 13485 samtidigt som vi är ett sunt och stabilt bolag med kreditbetyg AA (Bisnode).