This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

PRESSMEDDELANDE - 2022-11-30

PRESSMEDDELANDE - 2022-11-30

BIOpH Footcare vinnare av Stockholm Beauty Week Award

När Stockholm Beauty Week gick av stapeln på Grand hotell i tisdags 22 november gick priset för bästa fotvårdsprodukt 2022 till det medicinska fotbadet BIOpH Footcare. Produkten prisades för sin kraftfulla effekt mot fotsvamp, sprickor och förhårdnader, dess användarvänlighet samt att den är mycket skonsam mot såväl människa som miljö. Produkten har varit mycket populär bland medicinska fotterapeuter under många år. För ett drygt år sedan bytte produkten namn från Biocool Footcare till BIOpH Footcare. Produkten säljs på kliniker, apotek, Skincity och bioph.com.

BIOpH presenterade grundprincipen för sina produkter samt de kliniska studier som ligger till grund för de medicintekniska produkterna. BIOpHs patenterade innovation bygger på att huden har en unik förmåga att reparera sig själv. När granulatet från BIOpH kommer i kontakt med vatten skapas en syreexplosion och den skadade huden behandlas med den aktiva lösningen. På så vis skapas en miljö på huden som ger den bästa förutsättningar att reparera sig själv. Innovationen har applicerats på behandling av fotsvamp med den prisade produkten BIOpH Footcare samt de nylanserade produkterna BIOpH Psoriasis medical bath och BIOpH Acne prone.

Vi är oerhört stolta över att vinna Stockholm Beauty Week Award. Alla våra produkter är utvecklade och tillverkade i Sverige med ett fåtal ingredienser av hög kvalitet och bevisad effekt. Vi ser priset som ett bevis för att vårt unika sätt att behandla huden uppskattas vilket är enormt glädjande för oss, säger Petra von Rohr, VD på Biocool som utvecklar och tillverkar BIOpH.

Vår ambition är att ge våra besökare inspiration och mer kunskap om det bästa inom skönhet och hälsa. Vi är extra glada att ha med BIOpH i år eftersom de kompletterar övrigt utbud med medicintekniska produkter som har stort forskningsinnehåll, säger Maria Forssén.

Stockholm Beauty Week syftar till att lyfta fram såväl svenska som internationella produkter och tjänster inom skönhet, hälsa, kropps- och hudvård. Denna gång markerade den tionde mässan i rad där ett 60-tal utställare demonstrerade sina produkter och tjänster. Dagen bjöd också på ett antal intressanta och välbesökta föreläsningar. Intresset för årets mässa var mycket stort med över 80 utställare och mer än 2500 besökare under dagen. Bakom Stockholm Beauty Week står visionären Maria Forssén med team.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Biocool AB

Telefon: 08-121 511 30

E-post: kontakt@biophplus.com

 

BIOpH 

Medicintekniska produkter och hudvård för skadad hud. Ger huden, kroppens största organ och första försvarslinje mot infektioner, bästa förutsättningar att reparera sig själv. Alla produkter är bevisat effektiva, samtidigt som de är skonsamma mot såväl människa som miljö. En framgångsrik klinisk studie är genomförd på athlete’s foot, dvs fotsvamp, sprickor, förhårdnader och torra fötter. Effektstudier på hundratals personer visar goda resultat för aknebenägen hud. En klinisk studie på symptomen av psoriasis avslutades nyligen.

 

Företaget Biocool

Biocool utvecklar och tillverkar produkter för skadad hud under varumärket BIOpH samt klorfria vattenreningsprodukter under varumärket Biocool.  Biocool grundades i Skellefteå år 2012 och arvet från norra Sverige präglar bolaget där enkelhet och renhet är de ledande principerna i allt som görs. Vi brinner för att bidra till samhällets strävan för att minska användningen av antibiotika, klor och skadliga kemikalier. Biocools kvalitetssystem är certifierat enligt ISO 13485 samtidigt som vi är ett sunt och stabilt bolag med kreditbetyg AA (Bisnode).